Sajtóközlemény - Interaktív táblák a megyei intézményekben

Augusztus 31-én zárul „A Vas Megyei Önkormányzat által fenntartott oktatási intézmények informatikai infrastruktúra fejlesztése” című európai uniós pályázati projekt megvalósítása. A program keretében majdnem 40 millió forint értékű informatikai eszközt – elsősorban interaktív táblát ¬– kaptak Vas megye iskolái.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A Vas Megyei Önkormányzat projektjében a következő intézmények vettek részt:

Kölcsey Ferenc Gimnázium (Körmend), Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium (Csepreg), Béri Balogh Ádám Posta- és Bankforgalmi Szakközépiskola (Vasvár), Rázsó Imre Szakközépiskola és Szakiskola (Körmend), Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (Kőszeg), Rumi Többcélú Gyógypedagógiai Intézmény (rumi kastély) és a Vas Megyei Batthyány Lajos Gyermekotthon és Általános Iskola (Ikervár).

A pályázat kiemelt célja az iskolarendszerű oktatás informatikai fejlesztése, az ún. „intelligens iskola” létrehozása, amely elsősorban az informatikai infrastruktúra fejlesztésére koncentrál. A fejlesztés minden közoktatási intézmény számára egységes alapinformatikai infrastruktúrát teremtett, mely nélkülözhetetlen feltétele a kompetencia alapú oktatás elterjesztésének és hozzájárul a területi különbségek mérsékléséhez és kiegyenlítéséhez.

A tanév végén összesen 54 eszközcsomagot kaptak az iskolák, közte 35 ún. tantermi csomaggal, ami interaktív táblát, projektort és notebookot tartalmaz. A fejlesztés eredményeként az iskolákban a tantermek legalább 40 százalékában interaktív táblák segítségével tanulhatnak az idei tanévtől kezdve a diákok.

Az intézmények feladata, hogy a beszerzett számítástechnikai eszközöket a projekt befejezését, vagyis augusztus 31-ét követően legalább öt éven keresztül (a pályázat fenntartási időszakának végéig) használják az oktatás során. A jelenlegi informatikai infrastruktúra fejlesztés szorosan kapcsolódik a Vas Megyei Önkormányzat és érintett intézményei által már megvalósított TÁMOP-3.1.4-08/2 számú (a kompetencia alapú oktatás elterjesztése) és TIOP-1.1.1-09/1 számú (Tanulói laptop program) projektekhez.

A pályázattal kapcsolatos további információk az alábbi elérhetőségeken kérhetők:

Horváth Ádám oktatási, kulturális pályázati referens

Tel: 06 94/515-738, 06 30/529-5995

e-mail: kompokt kukac vasmegye pont hu